کد خبر: 14840
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/10/27 16:00
منبع: rokhdadshahr.ir

کشور را معطل تولید داخلی نمی کنیم| ظرفیت تولید پنل های خورشیدی در ایران، ۲ هزار مگاوات

طرز طلب رییس ساتبا با بیان اینکه کشور را معطل تولید داخلی نمی کنیم، گفت: ظرفیت تولید پنل های خورشیدی در ایران ۲ هزار مگاوات است حال آنکه سالانه باید ۱۰ هزار مگاوات احداث کنیم.

بازار؛ گروه آب و انرژی: بر اساس هدف گذاری صورت گرفته در ساتبا تا قبل از پیک سال آینده ظرفیت انرژی های تجدید پذیر به ۵ هزار مگاوات افزایش خواهد یافت. این هدف گذاری در شرایطی صورت گرفته که ظرفیت تولید برق در این حوزه امروز به ۱۵۰۰ مگاوات هم نمی رسد. صرف نظر از اماو اگرهای موجود در ورود این حجم از سرمایه گذاری، تامین تجهیزات مورد نیاز برای ساخت این مقدار نیروگاه هم خود با چالش های جدی مواجه است. هر چند که مانند همیشه اولویت با تولیدات داخلی است اما محسن طرز طلب رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر می گوید که کشور را معطل تولید داخلی نمی کنیم.

بر اساس هدف گذاری انجام شده سالانه باید ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت انرژی های تجدید پذیر در کشور ما افزوده شود این در حالی است که تولید پنل ها و تجهیزات خورشیدی در کشور ما در بهترین شرایط حتی به ۲ هزار مگاوات هم نمی رسد. به همین دلیل باید اجازه دهیم زمانی که تولیدات داخلی جوابگوی نیاز کشور نیست به دنبال تامین از محل واردات باشیم

محسن طرز طلب رییس ساتبا در گفتگو با بازار می گوید: بر اساس هدف گذاری انجام شده سالانه باید ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت انرژی های تجدید پذیر در کشور ما افزوده شود این در حالی است که تولید پنل ها و تجهیزات خورشیدی در کشور ما در بهترین شرایط حتی به ۲ هزار مگاوات هم نمی رسد. به همین دلیل باید اجازه دهیم زمانی که تولیدات داخلی جوابگوی نیاز کشور نیست به دنبال تامین از محل واردات باشیم.

او با بیان اینکه دولت اجازه واردات تجهیزات و پنل های خورشیدی را به وزارت نیرو داده است، افزود: اما بدون شک هر تولیدکننده داخل هم که کالای با کیفیت در داخل کشور تولید کند، برای ما و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در اولویت خرید قرار دارد.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر در پاسخ به این سوال که واردات پنل های خورشیدی از کدام کشور صورت خواهد گرفت، گفت:چین در این حوزه حرف اول و اخر را می زند. به عنوان مثال ۱۰ شرکت تولیدکننده نخست در زمینه تجهیزات بادی و خورشیدی همگی چینی هستند. همچنین از ۲۰ شرکت فعال در حوزه اینورتور هم ۱۵ تای آنها چینی هستند. به عبارت دیگر می توان گفت که چین در مرز تکنولوژی های تجدید پذیر با قیمت های بسیار متاسب در حال حرکت است.

او با تاکید بر اینکه البته بر اساس قوانین و مقررات چنانچه تولیدی در کشور صورت گیرد، اولویت ما خرید از داخل است، تصریح کرد: ممکن است هزینه کالاهای وارداتی با آنچه در داخل ساخته می‌شود تفاوت داشته باشد که استفاده از هر کدام بستگی به تصمیم سرمایه‌گذار دارد، دولت وظیفه دارد از تولیدات داخل استفاده کند، به سرمایه‌گذاران هم تکلیف شده که اگر تولید داخل وجود دارد از آن استفاده کنند، ما هم کنترل می‌کنیم قیمت‌ها رقابتی و کیفیت هم مناسب باشد. قرار نیست کیفیت مناسب نباشد و قیمت هم بالا باشد و ما سرمایه‌گذار را مجبور کنیم که از داخل خریداری کند.

معاون وزیر نیرو همچنین تاکید کرد: کیفیت و بهره وری تجهیزات تولید داخلی مورد ارزیابی کارشناسان و تیم فنی قرار می گیرد و چنانچه از کارایی لازم برخوردار نباشند، از آنها استفاده نخواهیم کرد. چرا که شرایط بحران انرژی در حاصل حاضر در وضعیت نگران کننده ای قرار داشته و باید به دنبال رفع آن باشیم. به همین دلیل زیر بار خرید تجهیزات با هر کیفیتی نمی رویم.

طرز طلب ادامه داد: تامین کنندگان داخلی اگر بتوانند نیاز ما را تامین کنند از آن ها حمایت خواهیم کرد و دولت نیز بحث منابع مالی این کار را حل خواهد کرد. در این زمینه ما نگران زمان بندی تحویل طرح ها هستیم زیرا باید این ظرفیت جدید تا پیش از پیک سال آینده وارد مدار شود و در غیر این صورت به سمت واردات خواهیم رفت.

منبع: tahlilbazaar-321016

1403/10/27 16:00
بازگشت